perjantai 18. lokakuuta 2013

Kinot vinossa Venäjälle

Sateenkaaren väreissä leiskuva Vinokino tuo monipuolisen ohjelman lisäksi mukanaan kaivatun irtautumisen loppusyksyisestä, pakkautuvien arkikiireiden kyllästämästä harmaudesta.
Suomen ainoa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali järjestetään nyt jo 22. kerran. Festivaalin päätapahtumat pidetään Turussa 25.-27.10. ja Helsingissä 8.-10.11. Lisäksi Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa on luvassa pienimuotoisempia näytäntöjä.


Elokuvaohjelmistossa on lyhärikoosteita, pitkää elokuvaa ja dokumenttia, useista maista ja maanosista. Tarjonta vaihtelee viihteellisestä ja kepeästä painavaan asiaan. Oheisohjelmaan sisältyy muun muassa iltabileitä, workshopeja ja elokuvabrunssi Margaret Cho’n räävittömän komiikan äärellä. Turussa ja Helsingissä nähdään myös Tuisku Torkkelin drag queen -aiheinen valokuvanäyttely “There's no cherry to pop.”


Vinokino on osaltaan mukana järjestämässä Voi Venäjä! -ihmisoikeusviikkoa. Turussa ja Helsingissä oheisohjelmaan kuuluu Oi Venäjä! -näytös, jossa esitetään neljä venäläistä sukupuolen, seksuaalisuuden ja poliittisen osallistumisen teemoihin uppoavaa lyhytelokuvaa. Turun iltabileet pidetään saman otsikon alla lauantaina 26.10. Helsingissä puolestaan on lauantaina 9.11. luvassa sateenkaaritaiteilijoita Venäjällä ja Suomessa käsittelevä paneelikeskustelu.


F-pisteen kulttuuripiiri vierailee Turun Vinokinossa viikonloppuna 26.-27.10. Blogin reunassa voi vielä parin päivän ajan äänestää elokuvaa, jonka haluaa kulttuuripiirin kanssa katsoa. Kokoontumisen tarkempi ajankohta määräytyy äänestystuloksen perusteella. Festarin ajat, paikat, yksityiskohtaisempi ohjelma ja leffaesittelyt löytyvät Vinokinon nettisivuilta.


F-piste toivottaa kaikki kinoiluista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan nauttimaan elokuvista ja keräämään merkintöjä opiskelijan kulttuuripassiin!


Kia Andell


Lähde: vinokino.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti