perjantai 9. lokakuuta 2015

F-pisteen lukupiiri ja alumni-ilta

F-pisteen lukupiiri

F-piste on taas tuttuun tapaan käynnistämässä sukupuolentutkimuksen opintoja tukevaa lukupiiritoimintaa. Lukupiirin aikana käsitellään neljää eri teemaa, joita kaikkia vetää eri vastuuhenkilö. Teemat ovat 1) ruumiillisuus, 2) seksuaalisuus, 3) rotu ja etnisyys sekä 4) sukupuolen moninaisuus. Lukupiiri on suunnattu erityisesti perus- ja aineopintovaiheessa oleville opiskelijoille, mutta myös pidemmällä olevat ovat tervetulleita mukaan.

Lukupiiri kokoontuu yhteensä neljä kertaa toisen ja kolmannen periodin aikana (2 kertaa/periodi). Jokaiselle kerralle luetaan kolme artikkelia, joista samalla kirjoitetaan noin liuskan verran tekstiä. Säännöllisellä osallistumisella lukupiirin tapaamisiin saa viisi opintopistettä, jotka voi hyväksilukea esimerkiksi sukupuolentutkimuksen teemoihin (P4/A4/S4). Mukaan voi kuitenkin tulla myös opintopisteitä suorittamatta ihan vain kuuntelemaan tai osallistua oman kiinnostuksen mukaan.

Lukupiirin ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, jotta mahdollisimman moni lukupiiristä kiinnostunut pääsisi mukaan. F-pisteen hallitus (f-hallitus@lists.utu.fi) kerää alustavia ilmoittautumisia 23.10. asti, jonka jälkeen järjestämme äänestyksen lukupiirin ajankohdasta. Samalla lähetämme käsiteltävän aineiston sähköpostilla osallistujille.

Alumni-ilta

F-piste järjestää alumni-illan tiistaina 20.10. Mimesiksellä (keltainen puurakennus Sirkkalan kasarmilla). Paikalla on sukupuolentutkimusta opiskelleita ja/tai työssään hyödyntäviä vierailijoita kertomassa urapoluistaan. Pienten alustusten jälkeen opiskelijoilla on tilaisuus esittää kysymyksiä esimerkiksi sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmasta, jatko-opinnoista, opettamisesta ja alan opintojen hyödyntämisestä yliopiston ulkopuolella.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneet opintojen vaiheeseen katsomatta. Tunnelma on rento, ja tapahtuman jälkeen voi jäädä Mimesikselle viettämään aikaa kopo- ja sopoillan merkeissä viinistä ja pienestä purtavasta nauttien.

Tervetuloa mukaan F-pisteen toimintaan!

 
Jael Tuominen

F-pisteen koulutuspoliittinen vastaava

1 kommentti: