sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Tullaanko sulta joskus kysymään, miten sä harrastat seksiä sun kumppanin kanssa? Multa tullaan, häiritsevän usein. Viimeksi, kun näin kävi, istuin naispuolisen ystäväni kanssa juttelemassa. Kysyjä oletti meidät pariskunnaksi, koska olimme homobaarissa. Jouduimme tuottamaan hänelle pettymyksen ja ilmoittamaan, ettemme ole menneet sänkyyn keskenämme ja vaikka olisimmekin, emme jakaisi yksityiskohtia hänen kanssaan. Vastaavanlaiset kysymykset tullaan aina esittämään sama virne kasvoilla. Sellainen, jonka perusteella voi sanoa varmasti, ettei kysyjä tee mielestään mitään sellaista, joka voisi tuntua ahdistavalta, vastenmieliseltä tai tungettelevalta. 

Toisella kertaa istuimme perinteisessä pubissa useamman ihmisen voimin. Viereisessä loosissa selkäni takana istuva mies hoksasi, että seurustelen naisen kanssa. Tästä motivoituneena hän muutaman minuutin välein kääntyi meidän suuntaamme, taputteli mua olkapäälle ja tahtoi tietää, miksi haluan olla naisen kanssa, kun voisin valita varakkaan miehen. Hän myös koki tarpeelliseksi pitää anatomialuentoa siitä, mitä sellaista miehillä on housuissa, joka naisystävältäni puuttuu. 

Noin kuukausi sitten, kun istuimme kumppanini kanssa ravintolassa asuntomme lähellä, eräs mies tuli kyselemään, yllätys yllätys, seksistä. Hänet kuitenkin haki pois yksi samaan porukkaan kuuluneista henkilöistä. Hän pahoitteli ystävänsä käytöstä kertomalla, ettei tämä ystävä ”oo tottunu teijänlaisiin” ja että hän itse kyllä tykkää siitä, että lesboja on. Tämän hän ilmoitti suurieleisesti kaverinsa kanssa myhäillen ja virnistellen. 

Vastaavia kohtaamisia on runsaasti, yllättävän moni kokee tarpeelliseksi reagoida naisparin läsnäoloon. He tekevät meille selväksi, että meidät on tunnistettu kuuluvaksi sellaiseen ryhmään, jonka elämä ja erityisesti seksielämä heitä kiinnostaa. He eivät välttämättä lopeta uteluaan, kun heiltä sitä pyytää, vaan sinnikkäästi palaavat pöytääsi ja saman puheenaiheen äärelle. Tämä on ehkä pientä ja harmitonta sinänsä, mutta ehdottomasti ei-toivottavaa, häiritsevää ja oman porukan kanssa juttelun jatkuvasti ikävällä tavalla keskeyttävää. Olisin kiitollinen, jos useammin oletettaisiin, etten halua keskustella itselleni yksityisistä asioista vieraiden kanssa.

-Julia Valli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti