maanantai 27. maaliskuuta 2017

Katsaus tulevaan (musiikki)festivaalikesään

 Silvana Imam. Gong, Turku. 2016 (Kuva: Anniina Kauppinen)

Kun tulevaan festarikesään on enää muutama kuukausi jäljellä, on aika tehdä pikainen tilannekatsaus festivaalien tarjontaan. Ensi kesän festivaaleja ja niiden ohjelmistoja selatessa voinee huomata, että tarjonnasta löytynee jokaiselle jotakin mielenkiintoista kuultavaa ja koettavaa. Tässä joitain poimintoja mielenkiintoni herättäneistä esiintyjistä ensi kesän festivaaliohjelmistoista:

Silvana Imam (SWE) Flow Festival (11. – 13.8.2017)
Jo useamman kerran Suomessa esiintynyt rap/hiphopartisti Silvana Imam tulee esiintymään elokuussa Helsinkiin, Flow festivaalille. Kappaleissaan mm. seksuaalista suuntautumistaan ja maahamuuttotaustaansa käsittelevä Imam on varsin raikas ja terävä artisti muutoin kovin miesvaltaisessa hiphopskenessä. Mikäli olet Flow’hun suuntaamassa, kannattaa energisenä live-esiintyjänä tunnettu Silvana Imam mennä ehdottomasti katsomaan ja kokemaan. 
Silvana Imam – Svarta Madam: https://www.youtube.com/watch?v=rFNq5uhKgTM

Subatlantti (FIN) Ilmiö (29.7.2017)
Subatlantti, eli Laura Naukkarinen (mm. Launau) esiintyy muutaman vuoden tauolla olleella Ilmiö -festivaalilla heinäkuun lopulla, Turussa. Subatlantin musiikki rakentuu analogisista syntetisaattoreista ja viulusta, joilla luotu äänimaailma vie kuulijan kaukaisiin paikkoihin, mielikuvituksen äärille.
Subatlantti – Biisonisafarilla: https://www.youtube.com/watch?v=MG6Os9OAsXA

Chaka Khan (USA) Pori Jazz (8. – 16.7.2017)
Mikäli funk on lähellä sydäntäsi, kannattaa heinäkuussa suunnata Pori Jazzeille fiilistelemään legendaarista Chaka Khania. Kunnioitettavan pitkän uran tehnyt, useilla Grammyilla palkittu laulaja ei liene jätä ketään kylmäksi upealla äänellään ja musiikillisesti täyteläisillä että kiinnostavia yksityiskohtia sisältävillä kappaleillaan.
Chaka Khan – I’m Every Woman: https://www.youtube.com/watch?v=xw7xFqgV-_A

Avatarium (SWE) Tuska (30.6. – 2.7.2017)
Avatarium on ruotsalainen doombändi, joka tulee heti kesäkuun lopussa esiintymään Helsinkiin, raskaaseen musiikkiin keskittyvään Tuskaan. Raskaat rytmit, sähkökitaroiden jylinä sekä Jennie Ann-Smithin vangitseva ääni saavat myös raskaammasta meiningistä nauttivan allekirjoittaneen suun virneeseen. Jos särökitarat, raskaat rumpukompit ja synkempi musiikki ovat makuusi, kannattaa Avatarium ehdottomasti tsekata.

Jess and the Ancient Ones (FIN) Uleåborg Festival of Psychedelia (14. – 17.7.2017)
Kuopiolaisen Jess and the Ancient Ones -yhtyeen mielenkiintoinen ja omintakeinen musiikki vangitsee kuuntelijansa mitä ihanimmalla tavalla. Psykedeeliset soundit ja soolot, taitava soitto ja Jessin valloittava laulu saavat kuulijan astumaan uusiin maailmoihin, menneeseen ja tulevaan. Tätä ei kannata missata, mikäli Oulun psykedeliaa päin olet suuntaamassa.
Jess and the Ancient Ones – In Levitating Secret Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=aGQ4tDgjV7o

Lukemattomista tulevan kesän upeista esiintyjistä tässä on siis vain muutama poiminta. Useiden festivaalien ohjelmistoja päivitetään toki vielä ennen kesän alkua useaan otteeseen, joten tuoreiden esiintyjäkiinnitysten suhteen kannattaa vielä pitää silmät ja eritysesti korvat auki. Nautitaan ensi kesänä hyvästä musiikista, oli paikkana sitten festarit, oma koti, kotibileet tai vaikkapa roadtrip!

- Anniina Kauppinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti