torstai 2. marraskuuta 2017

Edarivaalit for dummies

Jos olet kartalla, tämä on tuttua. Äänestys ke 8.11.17 klo 16.00 asti https://vaalit.utu.fi utu-tunnuksilla!
Huom. kirjauduttua aikaa äänestää on 5min, eli kannattaa olla tyyppi valmiina ja rauhallinen paikka ja aika. Mutta jos tiedät jo, ketä äänestät ja muistat utu-tunnuksesi, aikaa menee se pari minuuttia. Ei tekosyitä!Miksi kannattaa äänestää? Saat humanistin äänen kuuluviin. Humanistisella tiedekunnalla oli vuonna 2015 kolmanneksi huonoin äänestysprosentti, vaikka humanistisen tiedekunnan opiskelijat ovat kolmasosa koko TYYhyn kuuluvista opiskelijoista.

Mistä asioista välität? TYYn automaatiojäsenyys? Tylkkäri? Turun ylioppilasteatteri? Että ainejärjestösi saa koulutusta ja rahoitusta? Äänestämällä voit vaikuttaa!

Opiskelijakulttuurinsuojelijat: https://www.facebook.com/Opiskelijakulttuurinsuojelijat-133106640681089/  Kaikki lupauksen antaneet ehdokkaat: http://tinyurl.com/kulttuurisuojelijat 

Eri ehdokkaat ja vaalilistat ajattelevat opiskelijakulttuurista eri tavoin ja haluavat myöskin tukea sitä eri tavoin. Ota selvää!

Mitä TYY tekee? TYYn esittely (pituus 4:31min): https://youtu.be/N_Oq-W399bQ
Tylkkärissä 7/2017 kyseltiin vaaliliitoilta näkemyksiä opiskelijapolitiikasta (s.18-20). Ehdokaslista s. 26-27. Näköislehti: http://www.lehtiluukku.fi/pub?id=163276

FAQ: https://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit-2017/usein-kysyttyja-kysymyksia
TYYn vaalien etusivu: https://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit-2017
Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliiton. Kun äänestät tyyppiä x, menee äänesi siis vaaliliitolle. Ja ”jokaiselta listalta tulee valittua niin monta ehdokasta kuin on listan suhteellinen osuus äänistä” (wikipedia viitteenä omg). Vaaliliitot voivat muodostaa vaalirenkaan. Esimerkiksi vaalilistat Humanistilista, Hybridiaani ja Eduxi muodostavat Humanoidi-vaalirenkaan.

Eli vaikka haluaisit äänestää kaveria, katso millä listalla/renkaassa hän pyörii ja ajaako se juuri sinulle tärkeitä asioita!

Seuraavassa F-listalaisia edustajistovaaliehdokkaita:

7 Roosa Laaksonen (Vihreä lista)
Määrittelen itseni valtio-opin gradufundeeraajaksi, jonka mielestä TYY on päätöksineen osa Turun opiskelijakaupunkibrändiä ja Tylkkäri printtilehtenä passeli. Aiemmin jo seitsemännelle vuodelle ennättäneellä akateemisella urallani olen ennättänyt hakea opintotoimistosta venäjän kielen kandidaatin paperit sekä kehittyä vuoden verran Norssissa aineenopettajadrillissä sekä toisen vuoden Espanjassa erasmusopiskelijana. TYYssä olen aiemmin ollut Vihreän listan taustatoimija, TYYn kirjaston puolustaja ja satunnainen edarivierailija sekä pinssinpainokoneen lainaaja. Viimeksi mainittua käytin koordinoidessani pari ihmisoikeusfestivaalia, joissa molemmissa yhteiskunnallinen ylioppilaskunta oli mukana. Toinen festivaaleista keskittyi Venäjän sateenkaarikansan ahdinkoon vuonna 2013 ja toinen kulki nimellä Turku Pride 2014. Tuen Listan vaaliteemoja (1. saavutettava opiskelijakulttuuri kuuluu kaikille; 2. kunnianhimoiset ympäristötavoitteet; 3. yhteiskunnallinen ylioppilaskunta) ja yleistä keskustelua psykofyysisestä terveydestä, me-hengestä ja tarpeesta kuulua johonkin.

25 Jukka Väisänen (Vihreä lista)
Olen pitkän linjan kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijä, joka viime aikoina on ollut vahvasti luomassa TYYn saavutettavuussiivessä TYYn uusien kavereiden ja TYYn kypsien opiskelijoiden toimintaa. Edustajistossa haluan vaikuttaa TYYn kautta esimerkiksi siihen, että Macciavelli ja kurssikirjasto olisivat auki lauantaisin, yliopistolla olisi yleisiä, ei-ainejärjestösidonnaisia lepo- ja taukohuoneita ja siihen, että avoimen yliopiston opinnot olisivat maksuttomia perustutkinto-opiskelijoille. Olen muunsukupuolinen monivammainen feministi ja Spektri ry:n puheenjohtaja.

TL;DR
ÄÄNESTÄT: Tiia
F-Pisteen kopo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti