lauantai 10. helmikuuta 2018

Sopo-kysely 2017 – ruusut ja risut

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vuodenvaihteessa päättyneeseen sopo-kyselyyn tuli 7 vastausta. Jokainen vastaus on arvokas, mutta kenties vastauksia saataisiin tänä vuonna vielä enemmän? Otamme innolla kaiken palautteen vastaan, vaikkemme välttämättä pystykään toteuttamaan kaikkia F-Pisteen toimintaa koskevia toiveita. 

Kyselyn tuloksista

Tiedottaminen

Hyvinvointikyselyssä toivottiin aiempien vuosien tapaan, että F-Piste tiedottaisi tapahtumistaan enemmän ja aiemmin. Myö englanninkielistä tiedottamista on toivottu. Tiedottamiseen onkin pyritty panostamaan etenkin viime vuoden aikana, joten on ikävää, mikäli jäsenistö tuntee, ettei tiedostus ole riittävää. Suosittelemme ehdottomasti seuraamaan mahdollisimman monia F-Pisteen kanavia, jotta tärkeä info ei mene ohitse! Kaikista tapahtumista tiedotetaan vähintään viikkoa-kahta ennen ja niistä myös muistutetaan vähintään kerran. Tapahtumia on vaihtelevasti, mutta yleensä vähintään kerran kuukaudessa. Englanniksi tiedottaminen puolestaan on osa vuoden 2018 kehittämistavoitteita.

F-Pisteen:
(ilmoitukset käyttöön, niin Facebookin algoritmit eivät syö tiedotteitamme ulottuviltasi)

Instagram-tili (@fpistery)

Sähköpostilista, johon liittymällä liityt virallisesti F-pisteen jäseneksi. Tämä ei maksa mitään. Liittyä voit täältä: https://tyyala.utu.fi/f-piste/tule-mukaan/

F-blogi http://fpisteblogi.blogspot.fi/

F-Pisteen sivut (Jotka eivät toimi kaiken informaation keskipisteenä, mutta hyödyllistä infoa F-pisteestä yleisesti sekä linkki sähköpostilistalle liittymiseen!)

Otattehan huomioon myös Facebookin ja Instagrammin algoritmit – mikäli et reagoi sivujen julkaisuihin tai valitse erikseen sivustolta ”seuraa” tms., voi olla, että nämä kanavat suodattavat F-Pisteen julkaisut feedistäsi.

Toiminta 

Vastauksista tuli esille monia hienoja toimintaehdotuksia, jotka ehdottomasti pistetään korvan taakse!  Opintopistekohtainen toiminta on puolestaan aina riippuvaista myös sukupuolentutkimuksen laitoksesta, minkä takia F-Pisteen järjestämistä opintojutuista saa noppia ainoastaan valinnaisiin teemaopintoihin tai muihin opintoihin.

Esille nousi myös kynnys F-Pisteen toimintaan osallistumiseen. Etenkin se, ettei paikalla ole tuttuja, oli ymmärrettävästi monelle ongelma. Koska me hallituksessa emme voi vaikuttaa suoraan siihen, ketkä tapahtumiin tulevat, toivomme aktiivisuutta kaikilta jäseniltä: jos haluatte jonkun tutun paikalle, niin tuokaa mukananne kaveri! Emme ole koskaan käännyttäneet ketään ovelta emmekä kyselleet jäsenyydestä, joten kaikki ovat aina lämpimästi tervetulleita. (Kunhan muistavat noudattaa F-Pisteen sääntöjä; emme hyväksy minkäänlaista vihapuhetta emmekä jaksa käyttää aikaamme feminismin puolusteluun.) Sisäpiiriläisyyydestäkään ei tarvitse murehtia: hallitus toki tekee paljon tiivistä yhteistyötä, mutta me emme linnoittaudu tapahtumissa juttelemaan keskenämme. (Päinvastoin saatamme joskus olla liiankin innoissamme uusista kasvoista – pahoittelemme tätä jo etukäteen!)

P.S Monesti kuuluu myös juttua, etteivät miehet olisi tervetulleita F-Pisteen toimintaan. Hallituksessa kukaan ei ainakaan välitä jäsentemme sukupuolesta, joten mukaan vain! Kuulisimme myös mielellämme, mistä käsitys on tullut. Jos siis olet kokenut syrjintää tai miesvihamielisyyttä, laita viestiä hallituksen säpöön tai vaikka anonyymisti blogiin – perehdymme asiaan ja pyrimme varmistamaan, ettei vastaavaa käy uudestaan.

Muut tahot 

Sukupuolentutkimuksen laitos sai paljon kiitosta ja jonkin verran kehitysehdotuksia. Kerromme saamamme palautteen eteenpäin! Myös YTHS:n toimintaan on oltu tyytyväisiä. TYYn toiminta puolestaan ei kerännyt kiitosta, mutta eipä sitä erityisemmin kritisoitukaan. 

Kiitos vielä kerran kaikille vastanneille! Muistattehan, että parhaiten F-Pisteen toimintaan pystyy vaikuttamaan liittymällä hallitukseen tai käymällä tapahtumissa. Useimmat F-Pisteen tapahtumista järjestetään kysynnän ja kiinnostuksen sekä hallituksen voimavarojen mukaan. Mitä enemmän tapahtumissa on siis kävijöitä ja hallituksessa aktiivisia jäseniä, sitä enemmän voimme järjestää toimintaa!

Terkuin,
Pipsa Raglitius
vuoden 2017 sopovastaava

P.P.S Leffaliput on arvottu ja voittajiin ollaan tämän viikon aikana yhteydessä. Palkinnon toimittamistavasta sovitaan voittajien kanssa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti