sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Tervetuloa F-blogin vuoteen 2018!Tervehdys ja tervetuloa F-blogin pariin vuonna 2018!


F-pisteen vuosi puolestaan on jo täydessä vauhdissa. Hyvinvointikyselyn läpikäyminen ja uuden hallituksen perehdytysilta ovat olleet alkuvuoden perinteisiä puuhia ja niillä tämäkin vuosi on laitettu käyntiin. Työelämäilta toteutettiin kuluneella viikolla, sukupuolentutkimuksen graduihin keskittyneen lukupiirin ensimmäinen tapaaminen on ihan pian ja torstaina 8.2. istutaan iltaa kera ruuan, juoman ja ihanien ihmisten Mimesiksellä/Keltsillä (Linkki Facebook-tapahtumaan: F-pisteen illanistujaiset)


Kuluneella viikolla F-piste järjesti Sukupuolentutkimus työelämässä -illan, jonka lämminhenkisyys valtasi luut ja ytimet. Itse tulen ainakin palaamaan noihin keskusteluihin vielä monesti. Puhumassa olivat Turun yliopiston sukupuolentutkimuksen tohtorikoulutettava Kaisa Aho, Åbo Akademin yliopisto-opettaja Katariina Kyrölä sekä Tulva-lehden toimituspäällikkö, kouluttaja ja journalisti Erika-Evely Ee Eisen.
 Yksi vahvasti välittyneistä viesteistä oli, että humanistin itselleenkin välillä omaksumat ”Eihän tästä mihinkään työllisty” -”vitsit” on kuopattava viimeistään nyt, eikä omaa osaamistaan saa ikinä alkaa vähättelemään etenkään keidenkään muiden ehdoilla. Humanistiset tieteet ovat tärkeä osa tieteen tekemistä. Tieteiden toisiinsa vertailu ei ole kenellekään hedelmällistä, ja meidän jos keiden yliopisto-opiskelijoina tulisi ymmärtää tieteen tekemisen kokonaisvaltainen merkitys yhteiskunnassa. Sukupuolentutkimuksen oppiaine Turun yliopistossa on jopa poikkeuksellisesti sijoitettu humanistiseen tiedekuntaan, mutta se kerää yhteen niin laaja-alaisesti ihmisiä taustoineen, ettei todellakaan ole varaa alkaa osoittelemaan ketään.
 Toinen itseeni vaikuttanut viesti välittyi puolestaan seuraavasti: kun opiskelee, kun pohtii työelämää ja, kun täyttää lukuisia ja lukuisia työhakemuksia ja saattaa saada hylkääviä päätöksiä kerta toisensa jälkeen, on muistettava, että oma ihmisarvo ei riipu niistä ja osaamista löytyy. Oma työmukavuus ei myöskään ole mitään, mitä pitäisi vähätellä vain, koska "on oltava kiitollinen, että on töitä". Kun pettymyksiä mahdollisesti tulee, on muistettava lempeys ja armollisuus itseään kohtaan.

*
Sain tosiaan itse kunnian jatkaa blogivastaavan roolissa vuoden 2018 hallituksessa ja odotan, että pääsen jälleen lukemaan monenlaisia pohdintoja sukupuolentutkimuksen ympäriltä blogistamme. Olen siis Heini ja hoidan blogivastaavuden lisäksi tiedottajan ja sihteerin pestejä vuoden 2018 hallituksessa F-pisteellä.  F-hallitus esittäytyy parhaillaan F-pisteen Instagram-tilillä, jonka seuraamista suosittelen, mikäli kiinnostaa saada enemmän reaaliaikaista päivittelyä, mitä puuhaillaan! Löydät meidät @fpistery -nimimerkin alta. Kannustan lämpimästi myös liittymään F-pisteen Facebook-ryhmää, josta saat ilmoituksen kaikista tiedotteista ja tapahtumista.

Osoitteeseen f-hallitus@lists.utu.fi otan mielelläni vastaan myös sinun tekstisi! Akateemiset kriteerit täyttävistä kahdesta tekstistä saa yhden (1) opintopisteen; tällainen suoritus ei kuitenkaan ole pakollinen. Tarkempia ohjeita blogissamme julkaisuun ja mahdollisia opintopistesuorituksia koskevat kriteerit löydät Kirjoittajille-osiosta.

Hyvää vuotta 2018 siis vielä, ja lämpimästi tervetuloa taas F-blogin pariin!


Heini Salo
F-pisteen blogivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti