perjantai 16. marraskuuta 2012

F-pisteen aktiiveja palkittiin vuosijuhlilla


Turun yliopiston ylioppilaskunta vietti viime viikonloppuna 90-vuotisjuhliaan. Juhlallisuudet alkoivat perjantaina Porthanin päivän lippukulkueella, jonka jälkeen kokoonnuttiin yliopiston päärakennuksen aulaan edustajiston juhlakokoukseen. Juhlakokouksessa palkittiin ylioppilaskunnan jäseniä ja muita ylioppilasliikkeelle tärkeitä henkilöitä ansiomerkeillä. Palkittujen joukossa olivat myös kuntanauhan saaneet F-pisteen Nea Alasaari ja Ulla Lehtonen sekä kuntamerkin saanut Janica Rantanen.

Kuntanauha on tunnustus, jonka ansiolautakunta voi harkintansa mukaan antaa ylioppilaskunnan jäsenille sekä myös ylioppilaskuntaan kuulumattomille henkilöille, jotka aktiivisesti ovat osallistuneet ylioppilaskunnan toimintaan tai muuten ovat lähellä ylioppilaskuntaa. Ylioppilaskunnan nauhaan kiinnitettävä siipisoihtuaiheinen kuntamerkki taas voidaan antaa tunnustuksena ylioppilaskunnan tai sen alayhdistyksen toimintaan aktiivisesti osallistuneelle henkilölle. Ansiolautakunta voi kuulla alayhdistyksiä kuntamerkkejä myönnettäessä. Kuntamerkkejä jaetaan vuosittain enintään kuusitoista kappaletta.

Juhlakokous oli siitä historiallinen, että TYYn edustajisto päätti yksimielisellä päätöksellään kutsua eläkkeelle jääneen rehtori Keijo Virtasen ylioppilaskunnan kunniajäseneksi hänen tekemänsä mittavan ja opiskelijamyönteisen akateemisen uransa kunniaksi ja kiitokseksi. Kunniajäseniä on kutsuttu ennen Virtasta viisi, joista viimeisin akateemikko Olavi Granö kutsuttiin tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Muita kunniajäseniä ovat J.R. Danielson-Kalmari (1923), A.H. Virkkunen (1924), V.A. Koskenniemi (1928) ja Urpo Siirala (1954).

TYYn juhlallisuudet jatkuivat perjantaina alumni-illan merkeissä ja lauantaina coctailtilaisuudella sekä pääjuhlalla Turun VPK-talolla. Coctailtilaisuudessa F-piste piti yhdessä kotimaisen kirjallisuuden ainejärjetön Muusa ry:n kanssa TYYlle onnittelupuheen, jossa nostettiin esiin tasa-arvokysymyksiä. Lahjaksi annettiin Naisenergiaa päätöksentekoon. Kyseessä on globaalilahja, jonka ansiosta YK:n tasa-arvojärjestö UN Women voi tukea naisten osallistumista päätöksentekoon, jolloin kaikkien väestöryhmien tarpeet tulevat huomioiduiksi. Tuella voidaan järjestää koulutusta, jossa naiset oppivat johtajuustaitoja ja asioihin vaikuttamista sekä saattaa yhteen kylien asukkaita ja päätöksentekijöitä naisten tarpeiden viemiseksi eteenpäin.

F-pisteen väistyvä puheenjohtajisto, Janica Rantanen ja Mirjami Asikainen, edustivat F-pistettä VPK-talolla pidetyssä iltajuhlassa sekä viisillä eri jatkoilla. ;)

Kuvassa F-pisteen aktiivit Ulla Lehtonen ja Nea Alasaari vastaanottamassa kuntanauhojaan. Etualalla illan juhlapuhuja Turun Ylioppilaskyläsäätiön toimitusjohtaja Mikko Sedig (vas.) ja TYYn uusi kunniajäsen rehtori Keijo Virtanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti